Ben je gedupeerd door een bedrijf of organisatie? Dan is er een kans dat we er een zaak van kunnen maken. Controleer wel eerst zelf of je zaak een realistische kans van slagen heeft, aan de hand van onderstaande vier punten. Als dat zo is, kun je hem vervolgens laten screenen door Crowdsuing.
Kun je zelf geen zaak indienen omdat je betrokken bent via werk of anders? Of heb je informatie over een zaak die kan bijdragen aan die zaak, maar je kunt het niet openlijk melden? Dan kun je ook met anonieme tips over lopende of nieuwe zaken bij ons terecht.

ZIJN ER MEER MENSEN GETROFFEN DOOR DIT ONRECHT?

Bedenk goed of er voldoende draagvlak voor jouw zaak is. Wij gaan alleen aan de slag als er tenminste 2000 mensen zijn die willen doneren. Dat betekent dat je tienduizenden mensen moet interesseren in het onderwerp. Bedenk dus of jouw zaak voor zo’n grote groep interessant kan zijn.

GAAT JOUW ZAAK HET GEDRAG VAN EEN ORGANISATIE VERANDEREN?

Crowdsuing wil een positief effect hebben op het gedrag van bedrijven en organisaties. Gaat jouw zaak daaraan bijdragen, is het een voorbeeld dat organisaties aan het denken zet, en mogelijk zelfs hun gedrag aanpast? Stel jezelf deze vraag, of beter nog, laat andere mensen ‘m voor je beantwoorden. Ideaal zou zijn als je het kunt overleggen met advocaten of juristen in je vriendenkring.

HEB JE GENOEG ZIN EN TIJD OM CAMPAGNE TE VOEREN?

Crowdsuing helpt je bij het financiële gedeelte van je zaak, maar de campagne voer je grotendeels zelf. Dat zal veel tijd kosten, vergis je daar niet in. Je zult je zaak bijvoorbeeld moeten toelichten in de media: in de krant en radio, en misschien ook op tv. En op internet, via social media, zul je mensen bij je zaak moeten betrekken.

En omgekeerd zullen mensen jou ook benaderen, dus je moet regelmatig bereid zijn om hen te antwoorden of een toelichting te geven. Je kunt ook extra partijen, bijvoorbeeld belangenorganisaties of BN’ers, betrekken bij je zaak voor steun. Als de zaak zo groot wordt dat de campagne te veel is voor één persoon, kan Crowdsuing bijdragen met kennis en ervaring.

KUN JE HET ONRECHT ZWART-OP-WIT BEWIJZEN?

Wij krijgen veel ideeën en meningen binnen, maar daar kunnen onze advocaten niet mee aan de slag. Om een rechtszaak te kunnen voeren, hebben we bewijslast nodig. We moeten op papier aan kunnen tonen dat er sprake is van onrecht. Zorg dat je deze bewijslast verzamelt voordat je je zaak bij Crowdsuing indient.
Heb je vier keer
JA
geantwoord op de vragen? Vul dan het formulier in.

INFORMATIE OVER DE ZAAK

[appthemer_crowdfunding_submit]